A Britannica International School, Budapest, Magyarország legrégebben működő brit nemzetközi iskolájaként, családias légkörben nyújt akkreditált, színvonalas brit oktatást 5-18 éves diákok számára általános iskolai, középiskolai és gimnáziumi szinten. 

Az oktatás a brit nemzeti tanterven alapul, továbbfejlesztve a több mint 50 különböző nemzetiségű diák nemzetközi igényeinek megfelelően.

Miért a Britannica?

Színvonalas brit oktatás

Diákjaink a brit nemzeti tantervet követve tanulmányaik végén IGCSE és A-Level vizsgákat tesznek. A Britannica Magyarország egyetlen olyan nemzetközi iskolája, ahol a végzős diákok a brit A-Level végzettséget szerezhetik meg. A nemzetközi képesítések közül az A-Level a legelfogadottabb bizonyítvány, amellyel diákjaink világszerte nyerhetnek sikeres egyetemi felvételt.

Akkreditált rendszer

A Britannica az egyetlen nemzetközi iskola Magyarországon amely mind a CIS (Nemzetközi Iskolák Tanácsa) és a COBIS (Brit Nemzetközi Iskolák Tanácsa) által is akkreditált. Ez bizonyítja, hogy a Britannica megfelel a legmagasabb szintű nemzetközi és brit elvárásoknak és, hogy a diákok a lehető legmegfelelőbb támogatást kapják tanulmányaik és egyéni fejlődésük minden szakaszában.

Hagyomány es innováció

Iskolánk 1996-ban nyitotta meg kapuit Magyarország első brit nemzetközi iskolájaként. Diákjainkat a brit nemzeti tantervet követve, nemzetközileg képzett, tapasztalt tanáraink segítségével neveljük felelősségteljes, tisztelettudó és határozott világpolgárokká, egy gondoskodó, életteli, sokszínű, multikulturális közösségben. Tanulmányaik során a külföldi és a magyar diákjaink egyaránt önálló és kíváncsi tanulókká fejlődnek, akik boldogan fogadják a kihívásokat és minden tettükben a kiválóságra törekednek.

Családias légkör

A szülők a családias, gondoskodó és személyre szabott tanulási környezetért választják a Britannicát. Alacsony létszámú osztályaink biztosítják, hogy minden gyermek egyedi figyelmet kapjon és megfelelő kihívásban, valamint támogatásban részesüljön tanulmányi előmenetelében: mind szellemi, mind kreativ és, a sport révén, mind fizikai tekintetben. Büszkék vagyunk tapasztalt, képzett tanári karunkra, akik a gyermekközpontú gondolkodást hangsúlyozva nevelik diákjainkat élethosszig tartó tanulókká, mindvégig szoros kapcsolatot ápolva a szülőkkel. Ez a kiváló közösség teszi a Britannicát olyan különlegessé és vendégszeretővé.

Elhelyezkedés

Iskolánk a gyönyörű budai hegyividék XII. kerületének zöldövezetében található. Létesítményünk felveszi a versenyt Budapest bármely más nemzetközi iskolájával, könnyen és gyorsan megközelíthető, jól felszerelt, biztonságos és ideális környezetet nyújt diákjaink fejlődéséhez.